Print opties:

Vegan Cookie Dough

Eetbaar koekjesdeeg zonder rauwe eieren, suikers en roomboter. Deze lekkere snack past in een plantaardige en paleo eetstijl

Super simpel en snel te maken. Het is een vullende snack, zo één die je door de hele middag helpt!

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 5 5 minuten Totale tijd: 5 minuten
Porties 2
Calorieën 376
Beschrijving

Restjes appeltaart, cakebeslag of koekjesdeeg... Allen zo lekker om tijdens/voor het bakken al van te snoepen. Met deze snack maak je een bakje wat er speciaal voor gemaakt is. Zonder extra suiker en boter. Makkelijk van te voren te maken en mee te nemen!

Ingrediënten voor de plantaardige cookie dough snack
  • 200 grammen kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld gewicht)
  • 40 grammen pindakaas (100% pindakaas, zonder toevoegingen)
  • 40 milliliters ahornsiroop (of honing, maar dan is het recept niet meer vegan)
  • 25 grammen chocolade (extra puur, in stukjes gehakt)
Bereiding
  1. Doe alle ingredienten, behalve de gehakte pure chocolade, in een hakmolen en pulse dit fijn.

    Het is een droge mix. Druk tussen het pulsen door de mix meer naar de messen.

    Mix net zo lang tot alles een egale pasta is geworden.

    Voeg als laatste de gehakte chocolade toe en pulse nog even kort mee.

     

    Bewaar de mix in de koeling.

    Wil je een iets zachtere substantie, voeg dan per keer één eetlepel water toe.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 376kcal
Calorieën van vet 16kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 41g14%
Proteïne 13g26%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Deze mix kun je makkelijk 3 dagen in de koelkast bewaren.. als die het al haalt.