Print opties:

Zachte Karnemelk Wafels met Havermeel

Yes, weer wafels. De ene wafel is de andere niet, elke kleine verandering in een recept kan weer totaal anders uitpakken. 

Het karnemelk in de wafels maken de structuur heerlijk luchtig en zacht. 

Natuurlijk kun je deze wafels ook met gewone melk maken, maar ik kan niet garanderen dat ze dan net zo lekker zijn. ;)

Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 min Kooktijd: 10 min Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 374
Beschrijving

Met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke zachte wafels. Afhankelijk van het soort havermeel zijn ze ook nog glutenvrij.

Ingrediënten 4 wafels met havermeel
  • 2 ei
  • 100 milliliters karnemelk
  • 50 grammen havermeel
  • snuf zout, bakpoeder en zoetstof
Bereiding
  1. Meng het havermeel, karnemelk en ei samen met het bakpoeder, zoetstof en zout. Roer door tot een egaal beslag.

    Verwarm het wafelijzer en spray deze in met bakspray.

    Verdeel het beslag over de ijzers en bak de wafels mooi bruin.

    De wafels zijn klaar als er geen stoom meer uit het ijzer komt.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 4

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 374kcal
Calorieën van vet 14kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 36g12%
Proteïne 24g48%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Heb je geen  havermeel, maak dit door havermout in een keukenmachine te hakselen. Of meng alle ingrediënten met een staafmixer samen.