Print opties:

Zoete aardappelsalade met feta

Maar 5 ingrediënten in een gouden combinatie. Neem wat zoute kaas, creamy avocado en zoete aardappel. Meer is er niet nodig. Deze keer gebruik is wat stukjes feta, maar ook oude geitenkaas is heerlijk.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 4 4 mins Kooktijd: 10 10 mins Totale tijd: 14 minuten
Porties 1
Calorieën 410
Beschrijving

Een simpele, snelle bak sla die in een flits op tafel staat. Alleen even wachten tot de zoete aardappel gaar is.

Verder is deze salade enkel wat snij en gooi werk in de kom.

De smaakcombinatie van avocado, zoete aardappel en kaas vind ik heerlijk. Ook met oude geitenkaas is een lekkere maaltijd. 

Ingrediënten voor één salade
  • 175 grammen zoete aardappel
  • 80 grammen sla (bv. rucola melange)
  • 10 grammen snoeptomaatjes
  • 60 grammen avocado
  • 40 grammen feta
Bereiding
  1. Zet de airfryer (of oven) aan op 190 graden.

    Snij de zoete aardappel in blokjes en doe deze 15 minuten in de oven.

    Leg de sla in een diepe kom, snij de tomaatjes in parten, lepel de avocado uit en voeg beide toe aan de sla.

    Voeg ook de zoete aardappel toe en verkruimel als laatst de feta over het geheel.

    Kruid met zout en peper. Voeg eventueel wat olijfolie en balsamicoazijn toe.