Een lekkere warme kop soep is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Deze heerlijke zoete aardappelsoep is pittig, kruidig, zoet en simpel te maken. Als je meer van een romige soep houdt is een scheutje kokosmelk door deze soep ook erg lekker.
Zoete aardappelen zijn enorm veelzijdig en ontzettend gezond. Maak er puree van, gebakken als frietjes of zoals dit keer een lekkere kom soep voor de lunch.
Snij ui, rode peper, knoflook en gember fijn. Snij de zoete aardappel in blokjes.
Verwarm een eetlepel olie in een steel/soeppannetje en bak de ui, gember en peper ongeveer 3 minuutjes.
Bak de knoflook hierna even mee en voeg alle kruiden en de zoete aardappelen toe. Roer goed door.
Schenk nu de bouillon in de pan tot de aardappelen net onder staan.
Breng het geheel aan de kook en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten koken.
Laat de soep hierna even afkoelen en pureer deze met een staafmixer.
Proef of er nog wat vissaus of zout bij moet.
Garneer eventueel met was bosui of koriander en eetsmakelijk!
Opdiening grootte 1
Opdieningen 2
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Ik eet soep altijd één dag na bereiding, dan zijn alle smaken nog intenser.