Aziatische zoete aardappelsoep

Gewone aardappelen koop ik alleen voor de andijviestamppot, maar op z'n zoete broeder raak ik niet uitgekeken.
pinit

Een lekkere warme kop soep is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Deze heerlijke zoete aardappelsoep is pittig, kruidig, zoet en simpel te maken. Als je meer van een romige soep houdt is een scheutje kokosmelk door deze soep ook erg lekker.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 25 minuten
Porties: 2 Calorieën: 264

Beschrijving

Zoete aardappelen zijn enorm veelzijdig en ontzettend gezond. Maak er puree van, gebakken als frietjes of zoals dit keer een lekkere kom soep voor de lunch.

Ingrediënten voor twee kommen soep

Bereiding

  1. Snij ui, rode peper, knoflook en gember fijn. Snij de zoete aardappel in blokjes.

    Verwarm een eetlepel olie in een steel/soeppannetje en bak de ui, gember en peper ongeveer 3 minuutjes.

    Bak de knoflook hierna even mee en voeg alle kruiden en de zoete aardappelen toe. Roer goed door.

    Schenk nu de bouillon in de pan tot de aardappelen net onder staan.

    Breng het geheel aan de kook en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten koken.

    Laat de soep hierna even afkoelen en pureer deze met een staafmixer.

    Proef of er nog wat vissaus of zout bij moet.

    Garneer eventueel met was bosui of koriander en eetsmakelijk!

    Geen pittige eter? Een halve peper kan ook, of vervang deze in z'n geheel voor wat chilipoeder.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 264kcal
Calorieën van vet 3kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 60g20%
Proteïne 5g10%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Ik eet soep altijd één dag na bereiding, dan zijn alle smaken nog intenser.

Heb jij dit recept gemaakt?