Print opties:

Banana Bread Waffle

De ene wafel is de andere niet, elke kleine verandering in een recept kan weer totaal anders uitpakken. Ik wissel vaak met verhoudingen en toevoegingen in een wafelbeslag. Deze mix eet ik nu al drie dagen achtereen, een teken dat het in de smaak valt. Tijd om uit te typen dus!

Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 387
Beschrijving

Geen idee waarom dit in het Engels moet. Bananenbrood-wafel klinkt net zo lekker toch ? 

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 50 g banaan (zo rijp / bruin mogelijk)
  • 50 g magere kwark
  • 35 g havermout
  • 25 g eiwitpoeder (vanille of smaak naar keuze)
  • 1/2 tsp bakpoeder
  • 1/2 tbsp kaneel
  • 1/2 tsp zoetstof
  • snuf zout
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in een mixer of blender en maak er een mooi beslag van.

    Het beslag lijkt redelijk vloeibaar. Laat deze ongeveer +/- 3minuten staan om meer in te dikken.

    Verwarm het wafelijzer en spray deze in met bakspray.

    Verdeel het beslag over de hete ijzers en bak de wafels mooi bruin.

    De wafels zijn klaar als er geen stoom meer uit het ijzer komt. (+/- 5 minuten)



    Met deze mix maakte ik 4 wafels!
Voedingswaarden

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 387kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 36g12%
Proteïne 36g72%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Garneer de wafels met wat plakjes banaan, appelstroop en of wat pindakaas.

 

Let op. Niet ieder soort havermout is glutenvrij!