Print opties:

Bietenrisotto met geitenkaas en smokey amandelen

Naast mijn risotto met pompoen is ook deze editie met biet en geitenkaas een graag gezien bordje. De Smokey nootjes maken het af, echt even voor naar de Appie gaan dus.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 25 25 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 2
Calorieën 530
Beschrijving

Ik maak risotto standaard met veel groente en weinig kaas. Mogelijk dat ik niet eens weet hoe 'echte' risotto hoort te smaken.

Who cares.. Ik hou ervan. 

Ingrediënten voor 2 porties bietenrisotto
  • 140 grammen risottorijst
  • 1 bouillonblokje
  • 350 grammen gekookte biet
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 70 grammen geitenkaasbolletjes
  • 40 grammen amandelen met rooksmaak (AH smokehouse amandelen rooksmaak)
  • 100 grammen rucola sla melange
  • 40 grammen rode ui
Bereiding
  1. Hou 1 bietje apart en pureer de rest met de staafmixer. Snij het overgebleven bietje in plakjes.

    Zet de waterkoker aan voor +/- 1 liter gekookt water. (Je gebruikt niet alles)

    Snij de ui fijn en bak deze in de pan met 1 eetlepel olie. Zodra de ui glazig is kan de rijst en knoflook (uitgeperst) hierbij, bak alles even aan.

    Schenk de bietenpasta erover, verkruimel het bouillonblokje over het geheel en roer door.

    Voeg 300 ml heet water toe. Blijf af en toe roeren terwijl dit alles zachtjes kookt. Voeg telkens 100 ml water per keer toe als het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is (+/- 15 minuten).

    Neem een diep bord en leg hier een bodempje sla in, gevolgd door de risotto, bietenplakjes, rode ui in ringetjes, de geitenkaas bolletjes en sluit af met de smokehouse amandelen rooksmaak.

    Ja expliciet die nootjes! Je merkt wel waarom, eetsmakelijk! ;)
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 530kcal
Calorieën van vet 20kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 66g22%
Proteïne 18g36%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.