Bietenrisotto met geitenkaas en smokey amandelen

Heerlijke risotto met een zoete biet, zoutige kaas en rokerige nootjes. Nomnomnom..
pinit

Naast mijn risotto met pompoen is ook deze editie met biet en geitenkaas een graag gezien bordje. De Smokey nootjes maken het af, echt even voor naar de Appie gaan dus.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 25 min Porties: 2 Calorieën: 530

Beschrijving

Ik maak risotto standaard met veel groente en weinig kaas. Mogelijk dat ik niet eens weet hoe 'echte' risotto hoort te smaken.

Who cares.. Ik hou ervan. 

Ingrediënten voor 2 porties bietenrisotto

Bereiding

  1. Hou 1 bietje apart en pureer de rest met de staafmixer. Snij het overgebleven bietje in plakjes.

    Zet de waterkoker aan voor +/- 1 liter gekookt water. (Je gebruikt niet alles)

    Snij de ui fijn en bak deze in de pan met 1 eetlepel olie. Zodra de ui glazig is kan de rijst en knoflook (uitgeperst) hierbij, bak alles even aan.

    Schenk de bietenpasta erover, verkruimel het bouillonblokje over het geheel en roer door.

    Voeg 300 ml heet water toe. Blijf af en toe roeren terwijl dit alles zachtjes kookt. Voeg telkens 100 ml water per keer toe als het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is (+/- 15 minuten).

    Neem een diep bord en leg hier een bodempje sla in, gevolgd door de risotto, bietenplakjes, rode ui in ringetjes, de geitenkaas bolletjes en sluit af met de smokehouse amandelen rooksmaak.

    Ja expliciet die nootjes! Je merkt wel waarom, eetsmakelijk! ;)
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 530
Calorieën van vet 20
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 66g22%
Proteïne 18g36%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *