Weer een variatie op het ontbijt. Dit keer een verantwoorde gebakken cheesecake. Want, feitelijk gezien is kwark (jonge) kaas, dus mag dit een cheesecake heten. ;) flauw flauw
Deze breakfast cheesecake is met elk type kwark, eiwitpoeder en fruit te maken. Pak vooral wat je in de kast aantreft.
Ik ga deze keer voor vanille cheesecake met aardbeien.
Cheesecake als ontbijt?! Ja hoor, er is weer een creatie, vol eiwitten, die je lang verzadigd houdt en heerlijk van smaak.
Iedere oven is ander, de cheesecake is perfect wanneer die middenin nog een beetje vloeibaar is.
Afhankelijk van de temperatuur van de ingrediënten is de bereidingstijd wat korter/langer.
- 200 g magere kwark
- 20 g eiwitpoeder (vanille of andere zoete smaak naar keuze)
- 1 ei
- 1 tsp vanille aroma (of flavor drops vanille/cheesecake)
- 100 g aardbeien (of frambozen/ ander fruit naar keuze)
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 15g5%
- Proteïne 38g76%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Wissel af met het soort fruit. Ik kies meestal voor aardbeien, frambozen of kersen.
Heb jij dit recept gemaakt?