Breakfast cheesecake

Cheesecake als ontbijt?! Ja hoor, er is weer een creatie.
pinit

Weer een variatie op het ontbijt. Dit keer een verantwoorde gebakken cheesecake. Want, feitelijk gezien is kwark (jonge) kaas, dus mag dit een cheesecake heten. 😉 flauw flauw

Deze breakfast cheesecake is met elk type kwark, eiwitpoeder en fruit te maken. Pak vooral wat je in de kast aantreft.

Ik ga deze keer voor vanille cheesecake met aardbeien.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 25 min Porties: 1 Calorieën: 284

Beschrijving

Cheesecake als ontbijt?! Ja hoor, er is weer een creatie, vol eiwitten, die je lang verzadigd houdt en heerlijk van smaak.

Iedere oven is ander, de cheesecake is perfect wanneer die middenin nog een beetje vloeibaar is.

Afhankelijk van de temperatuur van de ingrediënten is de bereidingstijd wat korter/langer. 

Ingrediënten voor 1 breakfast cheesecake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand. Ik gebruikte mijn airfryer..
    Meng alle ingrediënten voor het taartje in een kom, hou het fruit nog even apart.
    Neem een ovenschaaltje en spray deze in met wat bakspray of bekleed met een stukje bakpapier.

    Doe het mengsel in de schaal en verdeel het fruit hierover. Zet het 25-30 minuten in de oven.

    Even een beetje laten afkoelen en aanvallen maar!

    Iedere oven is anders! Mijn airfryer heeft flink wat power. De breakfast cheesecake is perfect wanneer de randjes hard zijn en de binnenzijde een beetje vloeibaar. :)
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 284
Calorieën van vet 6
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 15g5%
Proteïne 38g76%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wissel af met het soort fruit. Ik kies meestal voor aardbeien, frambozen of kersen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *