Weer een variatie op het ontbijt. Dit keer een verantwoorde gebakken cheesecake. Want, feitelijk gezien is kwark (jonge) kaas, dus mag dit een cheesecake heten. 😉 flauw flauw
Deze breakfast cheesecake is met elk type kwark, eiwitpoeder en fruit te maken. Pak vooral wat je in de kast aantreft.
Ik ga deze keer voor vanille cheesecake met aardbeien.
Breakfast cheesecake
Beschrijving
Cheesecake als ontbijt?! Ja hoor, er is weer een creatie, vol eiwitten, die je lang verzadigd houdt en heerlijk van smaak.
Iedere oven is ander, de cheesecake is perfect wanneer die middenin nog een beetje vloeibaar is.
Afhankelijk van de temperatuur van de ingrediënten is de bereidingstijd wat korter/langer.
Ingrediënten voor 1 breakfast cheesecake
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand. Ik gebruikte mijn airfryer..
Meng alle ingrediënten voor het taartje in een kom, hou het fruit nog even apart.
Neem een ovenschaaltje en spray deze in met wat bakspray of bekleed met een stukje bakpapier.Doe het mengsel in de schaal en verdeel het fruit hierover. Zet het 25-30 minuten in de oven.
Even een beetje laten afkoelen en aanvallen maar!
Iedere oven is anders! Mijn airfryer heeft flink wat power. De breakfast cheesecake is perfect wanneer de randjes hard zijn en de binnenzijde een beetje vloeibaar. :)
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 284kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 15g5%
- Proteïne 38g76%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Wissel af met het soort fruit. Ik kies meestal voor aardbeien, frambozen of kersen.