Print opties:

Cauliflower Protein Porridge

Iedere maaltijd groente! Daar waar het (makkelijk) kan pas ik deze 'regel' graag toe. Een beetje creatief zijn als grote zoetekauw. Aangezien banaan lekker zoet is en ik ook nog eiwitpoeder met bananensmaak had leek dit mij een goede tegenhanger voor de stevige bloemkoolsmaak. Een vullende pap vol met eiwitten en groente!

Durf jij het aan?

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 10 10 minuten Totale tijd: 10 minuten
Porties 1
Calorieën 422
Beschrijving

Na de havermoutpap met courgette, pompoen en wortel was het tijd voor de volgende variatie. Bloemkool!

Ingrediënten voor 1 portie protein porridge
  • 1 banaan
  • 30 grammen havermout
  • 200 grammen bloemkool (gehakt tot 'rijst')
  • 30 grammen eiwitpoeder (bananensmaak)
  • water
  • 15 grammen rozijnen
  • 1 eetlepels zoetstof
  • 1 theelepels kaneel (of koek- en speculaaskruiden)
  • snuf zout
Bereiding
  1. Snij de banaan door de helft, één deel gaat door de havermoutpap en de rest is topping.

    Neem een steelpannetje en doe hier de halve banaan (in stukjes), havermout, bloemkoolrijst, zoetstof en het snufje zout in.

    Schenk hier net zo veel water bij tot alles net onder staat.

    Breng het aan de kook en laat het +/- 8 minuten zachtjes pruttelen tot een mooie pap.

     

    Haal de pap van het vuur en roer het eiwitpoeder met een garde stevig door de pap. Proef of er nog wat extra zoetstof bij moet, je wilt geen heftige bloemkoolsmaak.

     

    Doe de pap in een kom en leg de rozijnen, kruiden en plakjes banaan hierop!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 422kcal
Calorieën van vet 4kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 56g19%
Proteïne 33g66%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Let op. Niet ieder soort havermout is glutenvrij.