Cauliflower Protein Porridge

pinit

Iedere maaltijd groente! Daar waar het (makkelijk) kan pas ik deze ‘regel’ graag toe. Een beetje creatief zijn als grote zoetekauw. Aangezien banaan lekker zoet is en ik ook nog eiwitpoeder met bananensmaak had leek dit mij een goede tegenhanger voor de stevige bloemkoolsmaak. Een vullende pap vol met eiwitten en groente!

Durf jij het aan?

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 min Porties: 1 Calorieën: 422

Beschrijving

Na de havermoutpap met courgette, pompoen en wortel was het tijd voor de volgende variatie. Bloemkool!

Ingrediënten voor 1 portie protein porridge

Bereiding

  1. Snij de banaan door de helft, één deel gaat door de havermoutpap en de rest is topping.

    Neem een steelpannetje en doe hier de halve banaan (in stukjes), havermout, bloemkoolrijst, zoetstof en het snufje zout in.

    Schenk hier net zo veel water bij tot alles net onder staat.

    Breng het aan de kook en laat het +/- 8 minuten zachtjes pruttelen tot een mooie pap.

     

    Haal de pap van het vuur en roer het eiwitpoeder met een garde stevig door de pap. Proef of er nog wat extra zoetstof bij moet, je wilt geen heftige bloemkoolsmaak.

     

    Doe de pap in een kom en leg de rozijnen, kruiden en plakjes banaan hierop!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 422
Calorieën van vet 4
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 56g19%
Proteïne 33g66%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Let op. Niet ieder soort havermout is glutenvrij.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *