Print opties:

Chocolade kikkererwten

Als ik één grote quilty plessure moet noemen, dan zijn dat absoluut chocolade kruidnoten. Zak open, is zak op. Eén is géén en er ontstaat een gigantische bodemdrang.

Don't buy it if you binge it... en voor de lekkere snack-trek probeer ik dat altijd wat gezondere alternatieven beschikbaar te hebben. Dit neemt overigens niet weg dat er zo af en toe een zak wordt buitgemaakt.

Kookmethode ,
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 45 min Totale tijd: 1 uur
Porties 1
Calorieën 227
Beschrijving

Mijn recept voor Chickpea Nuts  is lekker voor de hartige trek, maar deze chocolade'(kruid)noten zijn top voor de zoetekauwen onder ons.

Natuurlijk met ieder soort chocolade te maken!  

Ingrediënten voor 1 schaaltje chocolade kikkererwten
  • 100 grammen kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 20 grammen chocolade (puur)
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 190 graden. 

    Lek het blik kikkererwten goed uit en rol de de erwten even rond in een schone theedoek. Zo drogen ze goed uit en komen de losse velletjes van de kikkerweten af.

    Doe de kikkererwten op een bakplaat of grote schaal. Zodra de oven warm is doe je deze voor 30-35 minuten in de oven.

    Hierdoor drogen de kikkererwten goed uit.

    Smelt ondertussen de chocolade. Zodra de kikkererwten goed geroosterd zijn doe je deze bij de gesmolten chocolade.

    Roer even door zodat alle kikkererwten gelijkmatig ingesmeerd zijn met de chocolade.

     

    Schep de mix nu op een schoteltje met wat bakpapier en zet dit even in de koelkast om uit te harden.

     

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 227kcal
Calorieën van vet 9kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 24g8%
Proteïne 7g15%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Ik gebruik het liefst pure chocolade. Melkchocolade is niet altijd vegan en bevat meer suiker.