Stoofvlees vind ik in alle soorten een succes. Met kip, varken en rund. Allemaal helemaal lekker. Meestal pak ik mijn recept voor Stoofvlees met Grand Prestige bier.
Ook een aanrader.;)
Een lekker stoofpotje komt altijd van pas. Dit gerecht kun je zowel in de slow cooker als braadpan bereiden.
Snij de sukadelappen in stukken en bestrooi deze met peper en zout.
Verhit bakboter in een diepe pan en bak de sukade rondom bruin.
Haal deze uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook, kruiden, tomatenpuree en sambal samen aan in dezelfde pan.
Indien er wat aanbakt schraap je de bodem makkelijk schoon met een scheutje van de bouillon.
Doe vervolgens alle ingrediënten; het vlees, ui-mengsel, rest van de bouillon, ketjap en azijn in de slow cooker.
Zet deze op standje low en laat 6-8 uur pruttelen. (Of high voor 3-4 uur).
Serveer het met wat gekookte rijst, boontjes en gebakken uitjes.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 5
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Wanneer ik stoofvlees of soep maak eten wij het altijd de dag daarna. Nog Lekkerder!