Print opties:

Dagin Smoor, Indisch stoofvlees met ketjap

Stoofvlees vind ik in alle soorten een succes. Met kip, varken en rund. Allemaal helemaal lekker. Meestal pak ik mijn recept voor Stoofvlees met Grand Prestige bier.

Ook een aanrader.;)

Kookmethode ,
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Kooktijd: 4 4 uur Totale tijd: 4 uren
Porties 5
Calorieën 361
Beschrijving

Een lekker stoofpotje komt altijd van pas. Dit gerecht kun je zowel in de slow cooker als braadpan bereiden.

Ingrediënten voor een flinke pan stoofvlees
  • 1 kilogram sukadelappen
  • 0.5 liters runderbouillon (1 blokje met water)
  • 100 grammen ketjap
  • 3 teen knoflook
  • 2 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels azijn ((appel, rijst of witte))
  • 1 theelepels nootmuskaat (kruidenpoeder)
  • 1 theelepels kruidnagel (kruidenpoeder)
  • zwarte peper
  • zout
Bereiding
  1. Snij de sukadelappen in stukken en bestrooi deze met peper en zout.

    Verhit bakboter in een diepe pan en bak de sukade rondom bruin.

    Haal deze uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook, kruiden, tomatenpuree en sambal samen aan in dezelfde pan.

    Indien er wat aanbakt schraap je de bodem makkelijk schoon met een scheutje van de bouillon.

    Doe vervolgens alle ingrediënten; het vlees, ui-mengsel,  rest van de bouillon, ketjap en azijn in de slow cooker.

    Zet deze op standje low en laat 6-8 uur pruttelen. (Of high voor 3-4 uur).

     

    Serveer het met wat gekookte rijst, boontjes en gebakken uitjes.

     

    De volgende dag is dit stoofvlees op z'n best! Heb je geen slow cooker, voeg dan alles toe aan de pan en laat op een zacht vuur met de deksel op de pan garen.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 5


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 361kcal
Calorieën van vet 15kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 13g5%
Proteïne 44g88%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wanneer ik stoofvlees of soep maak eten wij het altijd de dag daarna. Nog Lekkerder!