Print opties:

Dikke warme chocolademelk

Wanneer je op de Italiaanse pistes een warme chocolademelk bestelt is deze net even anders dan in Nederland. Meerdere malen kreeg ik een dikke 'vla' voorgeschoteld.

Een beetje vreemd, maar wel lekker..

Kookmethode
Keuken ,
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 5 min Totale tijd: 5 minuten
Porties 1
Calorieën 110
Beschrijving

Na wat speuren en googelen kwam ik erachter dat de dikte in de Italiaanse versies vooral te wijten was aan de hoeveelheid room. In een enkel recept ontdekte ik nog een optie, maïzena!

Deze dikke warme chocolade melk voelt heel erg 'guilty'.  Schijn bedriegt, slobber deze beker lekker weg

Ingrediënten voor één beker chocolademelk
  • 300 milliliters amandelmelk (kies vooral je eigen favoriet ;))
  • 10 grammen cacao (ongezoet)
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel zoetstof
  • 0.5 theelepels vanille aroma
Bereiding
  1. Meng de maïzena met 2 th koud water en zet even apart.

    Verwarm de melk, cacao, zoetstof en vanille samen in een steelpan. Blijf goed roeren met de garde en zorg met name dat de cacao helemaal is opgelost.

    Zodra dit kookt kan de maïzenamix hierdoor. Roer goed door tot de chocolademelk wat dikker begint te worden.

    Zodra het een beetje lobbig begint te worden in je dikke warme chocolademelk klaar.

    Ik kies dit keer voor amandelmelk, maar natuurlijk is dit recept met ieder soort melk te maken.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 110kcal
Calorieën van vet 5kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 10g4%
Proteïne 4g8%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.