Dikke warme chocolademelk

Deze dikke warme chocolade melk voelt heel erg 'guilty'.  Schijn bedriegt, slobber deze beker lekker weg.
pinit

Wanneer je op de Italiaanse pistes een warme chocolademelk bestelt is deze net even anders dan in Nederland. Meerdere malen kreeg ik een dikke ‘vla’ voorgeschoteld.

Een beetje vreemd, maar wel lekker..

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 5 min Totale tijd 5 minuten Porties: 1 Calorieën: 110

Beschrijving

Na wat speuren en googelen kwam ik erachter dat de dikte in de Italiaanse versies vooral te wijten was aan de hoeveelheid room. In een enkel recept ontdekte ik nog een optie, maïzena!

Deze dikke warme chocolade melk voelt heel erg 'guilty'.  Schijn bedriegt, slobber deze beker lekker weg

Ingrediënten voor één beker chocolademelk

Bereiding

  1. Meng de maïzena met 2 th koud water en zet even apart.

    Verwarm de melk, cacao, zoetstof en vanille samen in een steelpan. Blijf goed roeren met de garde en zorg met name dat de cacao helemaal is opgelost.

    Zodra dit kookt kan de maïzenamix hierdoor. Roer goed door tot de chocolademelk wat dikker begint te worden.

    Zodra het een beetje lobbig begint te worden in je dikke warme chocolademelk klaar.

    Ik kies dit keer voor amandelmelk, maar natuurlijk is dit recept met ieder soort melk te maken.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 110
Calorieën van vet 5
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 10g4%
Proteïne 4g8%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.