Print opties:

Eiwitrijke krentenbol broodpudding

Oude krentenbollen, daar kan ik wel wat mee! Een variatie op de krentenbol wentelteefjes, met een protein shake i.p.v. melk.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 1
Calorieën 274
Beschrijving

Een beetje ontstaan uit luiigheid.

Voor de krentenbollen wentelteefjes zijn iets meer handelingen nodig.

Met deze broodpudding is het alleen even scheuren en mixen. De oven doet de rest!

Ingrediënten voor 1 broodpudding
  • 1 krentenbol
  • 2 eiwit
  • 15 g eiwitpoeder
  • 5 tbsp water
  • 1 tsp kaneel
  • 1 tbsp zoetstof
  • snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 175 graden.

    Mix de eiwitten samen met het eiwitpoeder in een beslagkom. Doe hier +/- 5 eetlepels water bij. Voeg ook het kaneel, zoet en zout toe en roer alles tot een geheel.

    Scheur de krentenbol in stukken en mix door het beslag, laat even staan tot al het vocht in de stukjes is opgenomen.

    Neem een klein ovenschaaltje/bakje en vet deze in.

    Schep hier de krentenbollenmix in en plaats het bakje voor 15-20 minuten in de oven.

    Deze lekkere warme pudding smaakt ook goed met wat kwark, kokosrasp op rozijnen!
Voedingswaarden

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 274kcal
Calorieën van vet 2kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 39g13%
Proteïne 26g52%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?