Eerlijk is eerlijk, dit is eigenlijk een kleinere versie van de glutenvrije worteltaart. Een snack editie van 4 porties i.p.v. 8 taartpunten. Toch meer zin in de taartversie? Check het recept hier.
In deze muffins heb ik iets meer wortel en iets minder noten per portie gepropt dan bij de glutenvrije worteltaart. Lekker vullende bolletjes, kruidig en klaar voor de herfstdagen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng eerst alle droge ingrediënten samen in een kom. Dit zijn het amandelmeel t/m het vijfkruidenpoeder.
Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg hier de eieren, vanille en ahornsiroop aan toe.
Breng de twee mengsels samen en roer kort tot een geheel ontstaat.
Voeg als laatste de rozijnen, walnoten en geraspte wortelen toe.
Verdeel de mix over 4 (siliconen)muffinvormen.
Bak de muffins +/- 25 minuten gaar.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 4
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Wissel het soort nootjes eens af. Ook pecannoten vind ik een succes in deze worteltaart.
Wacht met het eventueel toevoegen van de zuivelspread-topping tot de muffins volledig afgekoeld.