Worteltaart / Carrot cake staat in mijn top 5 favoriete taartjes. Ik kan ook best verdrietig worden als ik ergens een tegenvaller voorgeschoteld krijg.
Glutenvrije worteltaart
Beschrijving
Deze glutenvrije worteltaart is lekker vol van smaak. De rozijnen en walnoten kunnen weggelaten worden. Dit scheelt een hoop in kcal, maar de taart mist daarmee wel wat body.
Wat zuivelspread als topping op een puntje is ook erg lekker.. (bijna) net als een echte worteltaart. ;)
Ingrediënten voor 1 glutenvrije worteltaart
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng eerst alle droge ingrediënten samen in een kom. Dit zijn het amandelmeel t/m het vijfkruidenpoeder.
Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg hier de eieren, vanille en ahornsiroop aan toe.
Breng de twee mengsels samen en roer kort tot een geheel ontstaat.Voeg als laatste de rozijnen, walnoten en geraspte wortelen toe.
Deze cake kan ik alle vormen, mijn voorkeur gaat uit naar een ronde springvorm van 20 cm.Plaat een bakpapiertje in de vorm en stort en beslag hierin. Druk het een beetje plat en bak de taart 30 minuten in de oven.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Wacht met het eventueel toevoegen van de zuivelspread-topping tot de cake volledig is afgekoeld.
Opdieningen 8
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 156kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 8g3%
- Proteïne 6g12%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Wissel het soort nootjes eens af. Ook pecannoten vind ik een succes in deze worteltaart.