Worteltaart / Carrot cake staat in mijn top 5 favoriete taartjes. Ik kan ook best verdrietig worden als ik ergens een tegenvaller voorgeschoteld krijg.
Deze glutenvrije worteltaart is lekker vol van smaak. De rozijnen en walnoten kunnen weggelaten worden. Dit scheelt een hoop in kcal, maar de taart mist daarmee wel wat body.
Wat zuivelspread als topping op een puntje is ook erg lekker.. (bijna) net als een echte worteltaart. ;)
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng eerst alle droge ingrediënten samen in een kom. Dit zijn het amandelmeel t/m het vijfkruidenpoeder.
Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg hier de eieren, vanille en ahornsiroop aan toe.
Breng de twee mengsels samen en roer kort tot een geheel ontstaat.
Voeg als laatste de rozijnen, walnoten en geraspte wortelen toe.
Deze cake kan ik alle vormen, mijn voorkeur gaat uit naar een ronde springvorm van 20 cm.
Plaat een bakpapiertje in de vorm en stort en beslag hierin. Druk het een beetje plat en bak de taart 30 minuten in de oven.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 8
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Wissel het soort nootjes eens af. Ook pecannoten vind ik een succes in deze worteltaart.