Weer terug naar mijn favoriete vleesvervanger! Halloumi is lekker stevig, vettig en zout. Deze keer in een maaltijdsalade met sinaasappel en parelcouscous
Lastig voor te stellen dat ik tot één jaar geleden niet echt bekend was met halloumi. Eenmaal onder mijn steen vandaag ben ik fan!
De vettige en zoute kaas vult goed en smaakt geweldig, dit past goed bij de frisse sinaasappel.
Snij de halloumi in blokjes en bak deze in een hete pan kort aan beide zijde aan. Bak ze mooi bruin.
Maak de sinaasappel schoon en snij deze in kleine partjes.
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en snij elke boon in drieën. Kook deze beetgaar.
Neem een diep bord en leg hier eerst een bodem sla in. Laat de mais goed uitlekken en verdeel alle ingrediënten over de salade.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 1
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Halloumi is inmiddels in alle grotere supermarkten wel te vinden. Ook vind je het bij iedere Turkse supermarkt in het koelschap.
Ik koop mijn halloumi geregeld bij de Lidl wanneer zij 'Griekse' actieweken hebben.