Print opties:

Linzertorte van de Piste

Voor het eerst 'ontdekt'tijdens een koffiebreak op één van de eerste dagen wintersport in Italië. Linzer torte is traditioneel Oostenrijks gebak, cake gegarneerd met Jam en een roosterontwerp bovenop. Het is vernoemd naar de stad Linz, Oostenrijk.

De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 30 min Kooktijd: 40 min Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties 12
Beschrijving

De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.

Ingrediënten voor één Linzertorte
  • 150 grammen boter
  • 250 grammen bloem
  • 150 grammen poedersuiker
  • 1 ei
  • 10 grammen bakpoeder
  • 300 grammen jam
  • 100 grammen hazelnoten
bereiding
  1. Boter en suiker luchtig kloppen.

    Vervolgens de boten, bloem, ei en kruiden erbij. Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast.

    Deeg verdelen in 4 delen. 3 Delen over de bodem uitrollen. Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.

    40-45 minuten in de oven op 190 graden.

     

    Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Deeg verdelen in 4 delen.

    3 Delen over de bodem uitrollen.

    Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.

     

  3. 40-45 minuten in de oven op 190 graden.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1/12

Opdieningen 12


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 200kcal

Note

Deze taart schijnt lekkerder te zijn na 1 a 2 dagen. Zelf heb ik dit nog niet getest. (Taart-op)