Voor het eerst ‘ontdekt’tijdens een koffiebreak op één van de eerste dagen wintersport in Italië. Linzer torte is traditioneel Oostenrijks gebak, cake gegarneerd met Jam en een roosterontwerp bovenop. Het is vernoemd naar de stad Linz, Oostenrijk.
De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.
Linzertorte van de Piste
Beschrijving
De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.
Ingrediënten voor één Linzertorte
bereiding
-
Boter en suiker luchtig kloppen.
Vervolgens de boten, bloem, ei en kruiden erbij. Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast.
Deeg verdelen in 4 delen. 3 Delen over de bodem uitrollen. Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.
40-45 minuten in de oven op 190 graden.
Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast. -
Deeg verdelen in 4 delen.
3 Delen over de bodem uitrollen.
Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.
-
40-45 minuten in de oven op 190 graden.
Opdieningen 12
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 200kcal
Note
Deze taart schijnt lekkerder te zijn na 1 a 2 dagen. Zelf heb ik dit nog niet getest. (Taart-op)