Linzertorte van de Piste

De appeltaart uit de bergen
pinit

Voor het eerst ‘ontdekt’tijdens een koffiebreak op één van de eerste dagen wintersport in Italië. Linzer torte is traditioneel Oostenrijks gebak, cake gegarneerd met Jam en een roosterontwerp bovenop. Het is vernoemd naar de stad Linz, Oostenrijk.

De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 min Kooktijd 40 min Totale tijd 1 uur 10 minuten Porties: 12

Beschrijving

De taart heeft wat weg van Hollandse appeltaart, enkel met meer kruiden en jam i.p.v. appels. Hopelijk komt de food-blogpolice niet op mij door dit vergelijk.

Ingrediënten voor één Linzertorte

bereiding

  1. Boter en suiker luchtig kloppen.

    Vervolgens de boten, bloem, ei en kruiden erbij. Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast.

    Deeg verdelen in 4 delen. 3 Delen over de bodem uitrollen. Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.

    40-45 minuten in de oven op 190 graden.

     

    Laat het deeg +/- 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Deeg verdelen in 4 delen.

    3 Delen over de bodem uitrollen.

    Bodem bedekken met de jam en vervolgens in patroon/raster de 1/4 verdelen over de bovenkant.

     

  3. 40-45 minuten in de oven op 190 graden.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1/12

Porties 12


Hoeveelheid per portie
Calorieën 200

Note

Deze taart schijnt lekkerder te zijn na 1 a 2 dagen. Zelf heb ik dit nog niet getest. (Taart-op)

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.