Print opties:

Meatza Pizza!

Meatza Pizza! In mijn Paleo 'fase' stond deze meatza pizza iedere maand wel op tafel. Vrij van granen en een bodem vol eiwit.
De meatza pizza van jaren terug is wel iets aangepast. Ik gebruik in deze versie magerder vlees en minder toppings.

Zowel koud als warm vind ik deze snack heerlijk. Je kunt er ook voor kiezen kleine hapklare mini meatza's te maken, leuk voor op een feestje.

Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 20 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 1
Calorieën 278
Beschrijving

Ik kies bewust voor Duitse biefstuk in dit recept. Dit is magerder vlees en scheelt daarmee een hoop ik kcal en vet.

Ingrediënten voor één meatza pizza
  • 1 Duitse biefstuk (+/- 125 gram)
  • 25 grammen kaas (30+ geraspt)
  • 20 grammen Ketchup (Heinz 50%)
  • 10 grammen tomatenpuree
  • 5 grammen pesto (groen)
  • 0.25 theelepels Italiaanse kruiden
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

    Neem een Duitse biefstuk en druk tegen plat tot een bodem. Probeer er een zo dun mogelijke laag van te maken.

    Bak het gehakt 5 minuten in de oven.

    Haal de bodem uit de oven en besmeer deze met met de tomatenpuree en ketchup. Strooi hier wat Italiaanse kruiden overheen.

    Beleg de pizza met de kaas en pesto en bak deze nogmaals in de oven. Ongeveer 10 tot 15 minuten.

    Garneer de meatza pizza eventueel met wat rucola of sriracha