Deze makkelijke mix is mijn trouwe basis voor een lekkere kom overnight oats. Ik zet vaak in de avond even snel een portie klaar in de koeling. De volgende dag bedenk ik wat lekkere toppings. Het is maar net waar ik trek in heb op dat moment.
Door het gebruik van sojamelk is dit recept volledig vegan. Natuurlijk is het recept met ieder soort melk te maken, het is ook maar net wat ik tref in de kastjes.
Leef je uit met de toppings de volgeden dag. Mijn favoriet blijft toch wel banaan, kokos en pindakaas.
Meng in een afsluitbaar potje het havermout, lijnzaad en chiazaad. Schenk hier vervolgens de sojamelk en eventueel wat zoetstof en/of vanille aroma door.
Roer even door tot je merkt dat het mengsel iets dikker begint te worden, dit voorkomt dat de chiazaadjes aan elkaar gaan kleven.
Zet het potje één nachtje in de koelkast.
Maak je overnight oats de volgende dag af met wat lekkere toppings.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 1
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Op de foto heb ik flink wat toppings toegevoegd. Een mooie basis voor een halve marathon met in de mix.:
Voedingswaarde totale plaatje; 530 Kcal C.56 F.24 P.21