Print opties:

Overnight oats basis

Deze makkelijke mix is mijn trouwe basis voor een lekkere kom overnight oats. Ik zet vaak in de avond even snel een portie klaar in de koeling. De volgende dag bedenk ik wat lekkere toppings. Het is maar net waar ik trek in heb op dat moment.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 5 5 minuten Totale tijd: 8 uren 5 minuten
Porties 1
Calorieën 324
Beschrijving

Door het gebruik van sojamelk is dit recept volledig vegan. Natuurlijk is het recept met ieder soort melk te maken, het is ook maar net wat ik tref in de kastjes.

Leef je uit met de toppings de volgeden dag. Mijn favoriet blijft toch wel banaan, kokos en pindakaas.

Ingrediënten voor 1 basis portie overnight oats
  • 40 grammen havermout (niet ieder soort is glutenvrij)
  • 10 grammen gebroken lijnzaad
  • 10 grammen chiazaad
  • 200 milliliters sojamelk (ongezoet)
  • zoetstof naar smaak
Bereiding
  1. Meng in een afsluitbaar potje het havermout, lijnzaad en chiazaad. Schenk hier vervolgens de sojamelk en eventueel wat zoetstof en/of vanille aroma door.

    Roer even door tot je merkt dat het mengsel iets dikker begint te worden, dit voorkomt dat de chiazaadjes aan elkaar gaan kleven.

    Zet het potje één nachtje in de koelkast.

    Maak je overnight oats de volgende dag af met wat lekkere toppings.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 324kcal
Calorieën van vet 14kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 30g10%
Proteïne 17g34%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Op de foto heb ik flink wat toppings toegevoegd. Een mooie basis voor een halve marathon met in de mix.:

  • 1/2 banaan
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el rozijnen
  • 10 gr pindakaas

Voedingswaarde  totale plaatje; 530 Kcal C.56 F.24 P.21