Print opties:

Salade niçoise

De salade niçoise is een heerlijke combinatie van groente, vis en ei. Er gaan al vele versies van deze klassieker rond op het internet, mijn versie bevat extra tonijn, groenten en géén krieltjes of pasta.

Kookmethode
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 20 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 1
Calorieën 496
Beschrijving

Knapperige groenten, een zacht eitje en zout van de ansjovis maakt het een smakelijk gerecht. Lekker als lunch of diner op een warme dag.

Ingrediënten voor 1 flinke salade
  • 200 grammen sperziebonen
  • 112 grammen tonijn (1 uitgelekt blikje Rio Mare-waterbasis)
  • 1 ei
  • 1/2 rode ui (in dunne ringetjes)
  • 50 grammen snoeptomaatjes (in partjes)
  • 100 grammen ijsbergsla (in reepjes)
  • 60 grammen zwarte olijven (in partjes, op waterbasis)
  • 25 grammen ansjovis (goed uitgelekt en fijn gesneden)
  • balsamicoazijn
Bereiding
  1. Maak de sperziebonen schoon en snij in 2 of 3 stukken. Hapklaar voor in de salade.

    Kook deze beetgaar.
    Kook het eitje half hard/zacht. Wanneer ik deze in dezelfde pan als de sperziebonen kook zijn zij beide tegelijk klaar, het eitje mooi zacht en de sperziebonen knapperig.

    Neem een diepe kom en leg hier wat ijsbergsla in, voeg alle andere ingrediënten toe en sluit af met olijfolie en balsamicoazijn.

    Kruid naar smaak met gemalen peper en zout.

    Gebruik als dressing een goede extra verge olijfolie
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 496kcal
Calorieën van vet 25kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 13g5%
Proteïne 48g96%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.