De salade niçoise is een heerlijke combinatie van groente, vis en ei. Er gaan al vele versies van deze klassieker rond op het internet, mijn versie bevat extra tonijn, groenten en géén krieltjes of pasta.
Knapperige groenten, een zacht eitje en zout van de ansjovis maakt het een smakelijk gerecht. Lekker als lunch of diner op een warme dag.
Maak de sperziebonen schoon en snij in 2 of 3 stukken. Hapklaar voor in de salade.
Kook deze beetgaar.
Kook het eitje half hard/zacht. Wanneer ik deze in dezelfde pan als de sperziebonen kook zijn zij beide tegelijk klaar, het eitje mooi zacht en de sperziebonen knapperig.
Neem een diepe kom en leg hier wat ijsbergsla in, voeg alle andere ingrediënten toe en sluit af met olijfolie en balsamicoazijn.
Kruid naar smaak met gemalen peper en zout.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 1
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.