Print opties:

Stoofvlees met Grand Prestige bier

Eén van de lekkerste biertjes is ook mooie basis voor een lekkere pan stoofvlees. Niet te veel poespas, gewoon goed eten. 

Voor deze pan Grand Prestige stoofvlees heb ik de slowcooker het meeste werk laten doen. Heb je geen slowcooker dan kan dit natuurlijk ook in de pan op een laag vuurtje. Wanneer ik stoofvlees of soep maak eten wij het altijd de dag daarna. Nog Lekkerder! 

Kookmethode ,
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Porties 4
Beschrijving

Heb je geen slowcooker dan kan dit natuurlijk ook in de pan op een laag vuurtje. Wanneer ik stoofvlees of soep maak eten wij het altijd de dag daarna. Nog Lekkerder! 

Ingrediënten voor 1 flinke pan
  • 700 grammen riblappen
  • 3 ui (grote)
  • 30 grammen bloem
  • 1 flesje Grand Prestige van Hertog Jan (of ander bruin bier)
  • 30 milliliters ketjap manis
  • 20 milliliters appelazijn
  • 1 bouillonblokje
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel kruidnagel (kruidenpoeder)
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Snij de riblappen in grove stukken en de ui in ringen.

    Verwarm een beetje olie in de pan en schroei het vlees in de hete pan dicht.

    Voeg de ui toe en bak deze even iets zachter. Voeg vervolgens ook de bloem toe en schep alles door elkaar.

    In het geval je een slowcooker hebt kunnen nu alle ingrediënten in de cooker.

    Zet deze op standje high voor 6-8 uur.  Laat dit vervolgens afkoelen in een afsluitbare bak en bewaar het in de koeling voor het diner de volgende dag.

    Natuurlijk kun je deze pan ook na 8 uur pruttelen direct opeten, maar probeer het dagje extra eens. 

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 4


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 394kcal
Calorieën van vet 15kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 21g8%
Proteïne 32g64%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

*700 gram is natuurlijk genoeg vlees voor 4 porties. Maar eerlijk waar, mijn grote mee-eter en ik hebben deze pan samen lekker opgepeuzeld..