Tijdens onze tweede reis naar Thailand hebben we een kookcursus gevolgd. Hier kwam ook de Thaise groene curry voorbij. Nog geen 48 uur na deze vakantie stonden wij in de toko om de ingrediënten te halen. Die avond werd er wéér curry gegeten.
Groene curry, vol van smaak, pittig en toch wat zoet. Na rendang vind ik dit absoluut het lekkerste gerecht dat er is.
Gebruik daar waar mogelijk verse ingrediënten, helaas is niet alles altijd te vinden. De kruiden die over zijn kan je prima in de vriezer bewaren.
Maal alle ingrediënten zo fijn mogelijk tot een egale pasta. Inmiddels heb ik de strategie om de korianderzaadjes en limoenblaadjes fijn te malen in de vijzel en deze met alle overige ingrediënten in een keukenmachine te doen. Snij hiervoor de andere ingrediënten wel alvast in kleine stukjes!
Wanneer de pasta te droog is voeg er dan een scheutje olie aan toe.
Klaar is de groene curry pasta.
Gebruik per persoon 1,5 eetlepel en 200-400 ml kokosmelk in een gerecht.
Ingrediënten voor de bereiding van het gerecht;
Thaise basilicum, kokosmelk, kipdijfilet , courgette/aubergine/champignons.
Verhit 2 eetlepels kokosmelk in een pan.
Wanneer de kokosmelk bubbelt de pasta toevoegen en deze voorzichtig meebakken zodat alle smaken vrij komen.
Bak vervolgens de kip(dij)filet hierin aan. Zodra alle delen van de kip dicht zijn kan de rest van de kokosmelk in de pan.
Laat dit geheel zachtjes pruttelen zodat alle smaken intrekken. Na 30-45 minuten pruttelen kan eventueel wat courgette/aubergine toegevoegd worden.
Proef tussendoor om eventueel wat vissaus, tamarinde of suiker toe te voegen.
Serveer de curry met witte rijst.
De overgebleven pasta kan je makkelijk in een zakje bewaren in de vriezer. Maak dit zakje plat zodat je makkelijk de porties kun afbreken.