Thaise groene curry pasta & gerecht

Absoluut mijn #1 gerecht! Zo jammer dat je alleen in Thailand van de échte versie kan genieten.
pinit

Tijdens onze tweede reis naar Thailand hebben we een kookcursus gevolgd. Hier kwam ook de Thaise groene curry voorbij. Nog geen 48 uur na deze vakantie stonden wij in de toko om de ingrediënten te halen. Die avond werd er wéér curry gegeten.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 45 minuten Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties: 6

Beschrijving

Groene curry, vol van smaak, pittig en toch wat zoet. Na rendang vind ik dit absoluut het lekkerste gerecht dat er is.

Gebruik daar waar mogelijk verse ingrediënten, helaas is niet alles altijd te vinden. De kruiden die over zijn kan je prima in de vriezer bewaren.

Ingrediënten voor 6 tot 8 porties currypasta

Bereiding

  1. Voor de currypasta

    Maal alle ingrediënten zo fijn mogelijk tot een egale pasta.  Inmiddels heb ik de strategie om de korianderzaadjes en limoenblaadjes fijn te malen in de vijzel en deze met alle overige ingrediënten in een keukenmachine te doen. Snij hiervoor de andere ingrediënten wel alvast in kleine stukjes!

    Wanneer de pasta te droog is voeg er dan een scheutje olie aan toe. 

    Klaar is de groene curry pasta.

    Gebruik per persoon 1,5 eetlepel en 200-400 ml kokosmelk in een gerecht.

    Eerder heb ik de curry pasta 'lui 'gemaakt door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen. Geen succes. De korianderzaadjes gaan niet goed stuk. De originele manier is om alles fijn de vijzelen, zo hebben wij het ook geleerd tijdens de cursus. Wat een werk...
  2. Voor het gerecht

    Ingrediënten voor de bereiding van het gerecht;

    Thaise basilicum, kokosmelk, kipdijfilet , courgette/aubergine/champignons.

    • Gebruik per persoon 1,5 eetlepel currrypasta en 200-400 ml kokosmelk in een gerecht.
    •  

    Verhit 2 eetlepels kokosmelk in een pan.

    Wanneer de kokosmelk bubbelt de pasta toevoegen en deze voorzichtig meebakken zodat alle smaken vrij komen.

    Bak vervolgens de kip(dij)filet hierin aan. Zodra alle delen van de kip dicht zijn kan de rest van de kokosmelk in de pan.

    Laat dit geheel zachtjes pruttelen zodat alle smaken intrekken. Na 30-45 minuten pruttelen kan eventueel wat courgette/aubergine toegevoegd worden.

    Proef tussendoor om eventueel wat vissaus, tamarinde of suiker toe te voegen.

    Vlak voor het uitserveren lekker veel Thaise basilicum toevoegen. Vers is dit het lekkerst en geeft de 'echte' groene curry smaak. Onmisbaar!

Note

Serveer de curry met witte rijst. 

De overgebleven pasta kan je makkelijk in een zakje bewaren in de vriezer. Maak dit zakje plat zodat je makkelijk de porties kun afbreken.

Heb jij dit recept gemaakt?