Print opties

Tom Kha Kai

Kookmethode
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 min
Porties 2
Calorieën 401
Beschrijving

De combinatie van kokosmelk, zoet, zuur en pittig maakt mij helemaal gelukkig. Een volle en smaakvolle Tom Kha Kai is alles behalve saai en een echte smaakbom. Vers limoenblad is een must, in de toko's of grote supermarkten kom ik deze steeds meer tegen.

Ingrediënten voor twee kommen soep
  • 200 milliliters kokosmelk
  • 200 grammen kipgehakt
  • 250 grammen kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras (of 2 th kruidenpoeder)
  • 1 stukje gember (of 2 th kruidenpoeder)
  • 2 teen knoflook (of 4 th kruidenpoeder)
  • 3 verse blaadjes limoenblad (te koop bij de toko)
  • 0,5 rode peper (of 1 th kruidenpoeder)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 bouillonblokje
  • 250 milliliters water
  • 2 lente uit
Bereiding
  1. Doe de ui, knoflook, gember, citroengras rode peper en limoenblad in een hakselaar/blender.

    Verhit wat olie in een soeppan en fruit kruidenpasta even aan. Snijd de champignons en courgette in kleine blokjes. Bak de groente vijf minuten mee. Voeg hierna de kip toe en bak deze rul door de groente.

    Voeg 300 ml water, het bouillonblokje,  kokosmelk, sojasaus en limoensap toe en laat de soep 10 minuutjes zachtjes pruttelen. 

     

    Klaar is je soep, smullen maar!

    Breng eventueel wat extra op smaak met sojasaus.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 401
Calorieën van vet 24
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 19g7%
Proteïne 28g57%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.