Mijn favoriete keuken is absoluut de Aziatische en Thailand in het bijzonder. Groene curry, papaya salade (som tam), mango sticky rice, khao soi… Hou maar op. Mij ervoor wakker maken is niet nodig want ik maak het graag zelf. Zo ook deze kruidige en creamy Tom Kha Kai.
Tom Kha Kai
Beschrijving
De combinatie van kokosmelk, zoet, zuur en pittig maakt mij helemaal gelukkig. Een volle en smaakvolle Tom Kha Kai is alles behalve saai en een echte smaakbom. Vers limoenblad is een must, in de toko's of grote supermarkten kom ik deze steeds meer tegen.
Ingrediënten voor twee kommen soep
Bereiding
-
Doe de ui, knoflook, gember, citroengras rode peper en limoenblad in een hakselaar/blender.
Verhit wat olie in een soeppan en fruit kruidenpasta even aan. Snijd de champignons en courgette in kleine blokjes. Bak de groente vijf minuten mee. Voeg hierna de kip toe en bak deze rul door de groente.
Voeg 300 ml water, het bouillonblokje, kokosmelk, sojasaus en limoensap toe en laat de soep 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Klaar is je soep, smullen maar!
Breng eventueel wat extra op smaak met sojasaus.
Opdieningen 2
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 401kcal
- Calorieën van vet 24kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 19g7%
- Proteïne 28g57%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.