Dit is de eerste keer dat ik mij waag aan vegan gebak, een beetje sceptisch, maar ohjee deze vegan chocolade roomtaart gruwelijk lekker! Ook niet geheel onbelangrijk, deze vegan taart is super makkelijk te maken. De mixer doet het zware werk en jij hoeft alleen de laagjes te stapelen en het geheel een nachtje in de koelkast te zetten.
Voor de liefhebber, deze vegan chocolade roomtaart is vegan, raw, sojavrij, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers.
- 170 g dadels (bodem)
- 50 g kokosrasp (bodem)
- 100 g amandelmeel (bodem)
- 150 ml kokosmelk (vulling)
- 50 g kokosrasp (vulling)
- 100 g cashewnoten (vulling)
- 40 ml ahornsiroop (vulling)
- 40 mg kokosolie (vulling)
- 100 g chocolade (toplaag)
- 100 ml kokosmelk (toplaag)
Opdieningen 12
- Hoeveelheid per opdiening
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 19g7%
- Proteïne 5g10%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Heb jij dit recept gemaakt?