Print opties

Vegan Chocolade Roomtaart

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Kooktijd: 15 min Rusttijd: 8 uur
Porties 12
Calorieën 322
Beschrijving

Voor de liefhebber, deze vegan chocolade roomtaart is vegan, raw, sojavrij, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. 

Ingrediënten voor 1 vegan taart
  • 170 grammen dadels (bodem)
  • 50 grammen kokosrasp (bodem)
  • 100 grammen amandelmeel (bodem)
  • 150 milliliters kokosmelk (vulling)
  • 50 grammen kokosrasp (vulling)
  • 100 grammen cashewnoten (vulling)
  • 40 milliliters ahornsiroop (vulling)
  • 40 milligram kokosolie (vulling)
  • 100 grammen chocolade (toplaag)
  • 100 milliliters kokosmelk (toplaag)
Bereiding
  1. Week de cashewnoten +/- 60 minuten in wat warm water.

    Doe de dadels in de keukenmixer en mix deze tot een pasta. Voeg de kokosrasp (voor de bodem) en het amandelmeel toe en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken.

    Druk het bodemmengsel in een bakblik wat bekleed is met bakpapier en zet dit in de koelkast.

    Giet de cashewnoten af, gooi het water weg en doe deze samen met 150 ml kokosmelk, kokosrasp, ahornsiroop en koksolie in de keukenmixer. Hak en mix alles fijn tot een mooie creamy en egale massa.

    Het ziet eruit als dikke room. 

    Schep dit op de bodem van taart en zet deze weer terug in de koelkast.

    Doe de overige 100 ml kokosmelk  samen met de 100 gr chocolade in een steelpannetje en verwarm. Roer door tot de chocolade helemaal is gesmolten.

    Giet de toplaag voorzichtig en egaal over de roomlaag. Strijk de laag voorzichtig gelijk.

    Zet de vegan chocolade roomtaart een nachtje in de koelkast. 

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 12


Hoeveelheid per portie
Calorieën 322
Calorieën van vet 24
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 19g7%
Proteïne 5g10%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.