Dit is de eerste keer dat ik mij waag aan vegan gebak, een beetje sceptisch, maar ohjee deze vegan chocolade roomtaart gruwelijk lekker! Ook niet geheel onbelangrijk, deze vegan taart is super makkelijk te maken. De mixer doet het zware werk en jij hoeft alleen de laagjes te stapelen en het geheel een nachtje in de koelkast te zetten.
Vegan Chocolade Roomtaart
Beschrijving
Voor de liefhebber, deze vegan chocolade roomtaart is vegan, raw, sojavrij, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers.
Ingrediënten voor 1 vegan taart
Bereiding
-
Week de cashewnoten +/- 60 minuten in wat warm water.
Doe de dadels in de keukenmixer en mix deze tot een pasta. Voeg de kokosrasp (voor de bodem) en het amandelmeel toe en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken.
Druk het bodemmengsel in een bakblik wat bekleed is met bakpapier en zet dit in de koelkast.
Giet de cashewnoten af, gooi het water weg en doe deze samen met 150 ml kokosmelk, kokosrasp, ahornsiroop en koksolie in de keukenmixer. Hak en mix alles fijn tot een mooie creamy en egale massa.
Het ziet eruit als dikke room.
Schep dit op de bodem van taart en zet deze weer terug in de koelkast.
Doe de overige 100 ml kokosmelk samen met de 100 gr chocolade in een steelpannetje en verwarm. Roer door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Giet de toplaag voorzichtig en egaal over de roomlaag. Strijk de laag voorzichtig gelijk.
Zet de vegan chocolade roomtaart een nachtje in de koelkast.
Opdieningen 12
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 322kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 19g7%
- Proteïne 5g10%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.