Dit makkelijke pannetje heb ik twee doordeweekse weken achterelkaar gegeten. Eén keer als de test en direct de week daarna om wat foto's te maken voor bij het recept. In het stoofpotje gaan veel groente en kruiden. Een heerlijke en makkelijke basis om snel weer op te warmen. De ideale pan voor op de mealprep-zondag.
Ik combineer een portie vaak met wat salade, avocado, gebakken kip, geitenkaas en veel koriander!
De lekkerste versie van dit stoofpotje maak je met zelfgemaakte bouillon . Heb je dit niet gebruik dan een bouillonblokje..
Komijn en gerookte paprika vind ik onmisbare kruiden in het gerecht. De andere wissel ik af naar smaak.
- 400 g pompoen (in blokjes (bijv. 1 zakje van de AH))
- 400 g tomatenblokjes (1 blik)
- 400 g zwarte bonen (1 blik)
- 400 g zoete aardappel (in blokjes)
- 1 Stuk ui
- 3 teen knoflook
- 0.5 l bouillon
- 1 tsp gerookte paprika (kruidenpoeder)
- 1 tsp komijn (kruidenpoeder)
- 0.5 tsp koriander (kruidenpoeder)
- 0.5 tsp chili (kruidenpoeder)
- 0.5 tsp paprika (kruidenpoeder)
- zwarte peper
- zout
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 4g7%
- Totaal koolhydraten 53g18%
- Voedingsvezel 11g44%
- Proteïne 12g24%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Heb jij dit recept gemaakt?