Dit makkelijke pannetje heb ik twee doordeweekse weken achterelkaar gegeten. Eén keer als de test en direct de week daarna om wat foto’s te maken voor bij het recept. In het stoofpotje gaan veel groente en kruiden. Een heerlijke en makkelijke basis om snel weer op te warmen. De ideale pan voor op de mealprep-zondag.
Ik combineer een portie vaak met wat salade, avocado, gebakken kip, geitenkaas en veel koriander!
Stoofpotje met zoete aardappel, pompoen en zwarte bonen
Beschrijving
De lekkerste versie van dit stoofpotje maak je met zelfgemaakte bouillon . Heb je dit niet gebruik dan een bouillonblokje..
Komijn en gerookte paprika vind ik onmisbare kruiden in het gerecht. De andere wissel ik af naar smaak.
Ingrediënten voor één pan (4 porties)
Bereiding
-
Snij eerst de ui en knoflook fijn, de zoete aardappel en pompoen in blokjes en lek de zwarte bonen uit.
Verwarm een grote stoof- of soeppan op het vuur en schenk één eetlepel olijfolie in de pan.
Bak de ui eerst glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg na 5 minuten alle kruiden toe en bak dit kort aan.
Schenk hierna de boulllion en de tomatenblokjes in de pan.
Voeg vervolgens de pompoen en zoete aardappel toe en breng de stoof aan de kook.
Laat dit 35 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Wanneer de groente gaar zijn kunnen de zwarte bonen hierbij.
Kook het geheel tot een mooie dikke stoof.
Serveer deze lekkere pan met wat lente-uitjes, koriander, avocado en geitenkaas.
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 301kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 4g7%
- Totaal koolhydraten 53g18%
- Voedingsvezel 11g44%
- Proteïne 12g24%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.