Print opties

Airfryer Baka bana

Kookmethode
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 min Totale tijd: 15 minuten
Porties 2
Calorieën 392
Beschrijving

Deze baka bana gaat met een laagje kokos in de airfryer. Iets anders dan het originele beslagje uit de frituur.

Ingrediënten voor twee gebakken bananen
  • 2 bakbananen (zwart/donker)
  • 20 grammen kokosrasp
  • 40 grammen pindakaas
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1/2 theelepel zoetstof
  • 2 eetlepels water (heet!)
Bereiding
  1. Verwarm de airfryer op 200 graden. Neem een beslagkommetje of bakje en doe hier de kokosrasp in. Snij de banaan schuin in plakken van ongeveer 1 cm. Dip en roer de stukjes door de kokos tot zo goed als alle kokos vastgeplakt zit.

     

    Rooster de banaan 15 minuten in de airfryer en maak ondertussen de snelle satésaus. Roer hiervoor alle ingrediënten voor de saus samen, blijf roeren tot alle klontjes zijn verdwenen.

    Haal de bakbanaan uit de airfryer en schep de satésaus over de stukjes.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 392
Calorieën van vet 16
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 52g18%
Proteïne 7g15%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Voedingswaarde voor het gehele recept 392 Kcal.  C.52 F.16 P.7

De gebakken banaan met kokos; 272 Kcal  C.50 F.6 P.2

(Ook lekker; skip de satésaus en strooi wat poedersuiker over de warme baka bana.)