Airfryer Baka bana

Baka bana, de bakbananen uit Curaçao
pinit

Wederom weer een recept na onze vakantie in Curaçao. Bij iedere lokale bestelling werden wel een paar stukjes banaan geserveerd. Het soort/smaak verschilde nogal van elkaar. Voor dit recept is het belangrijk om zwarte bakbananen te kopen, deze zijn al goed rijp. Ze lijken rot, maar van binnen zijn ze perfect. De groene bakbananen zijn weer geschikt voor andere gerechten.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 min Porties: 2 Calorieën: 392

Beschrijving

Deze baka bana gaat met een laagje kokos in de airfryer. Iets anders dan het originele beslagje uit de frituur.

Ingrediënten voor twee gebakken bananen

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer op 200 graden. Neem een beslagkommetje of bakje en doe hier de kokosrasp in. Snij de banaan schuin in plakken van ongeveer 1 cm. Dip en roer de stukjes door de kokos tot zo goed als alle kokos vastgeplakt zit.

     

    Rooster de banaan 15 minuten in de airfryer en maak ondertussen de snelle satésaus. Roer hiervoor alle ingrediënten voor de saus samen, blijf roeren tot alle klontjes zijn verdwenen.

    Haal de bakbanaan uit de airfryer en schep de satésaus over de stukjes.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 392
Calorieën van vet 16
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 52g18%
Proteïne 7g15%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Voedingswaarde voor het gehele recept 392 Kcal.  C.52 F.16 P.7

De gebakken banaan met kokos; 272 Kcal  C.50 F.6 P.2

(Ook lekker; skip de satésaus en strooi wat poedersuiker over de warme baka bana.)

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *