Print opties:

Amandelmeel pannenkoekjes

Door amandelmeel te gebruiken i.p.v. gewone bloem bevatten deze pannenkoeken ongeveer 90% minder koolhydraten in vergelijking met de traditionele versie. Ze passen daarmee goed in zowel een Keto als Paleo schema.

Oh en ze zijn ook nog eens glutenvrij en lactosevrij... Zijn er nog meer termen beschikbaar ;)

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 10 10 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 411
Beschrijving

Met maar 3 ingrediënten maak je deze vullende fluffy pannenkoekjes. Ze zijn koolhydraatarm en vol goede vetten. 

Ingrediënten voor één portie
  • 50 grammen amandelmeel
  • 50 grammen appelmoes (suikervrij)
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 0.5 theelepels bakpoeder
  • 0.5 theelepels zoetstof
Bereiding
  1. Meng het amandelmeel, appelmoes en ei samen met het bakpoeder en zout. Roer door tot een egaal beslagje.

    Verwarm een pan met wat (kokos)olie op middelhoog vuur. Schep 2 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan, zo zijn ze makkelijk te keren.

    Bak per zijde aan, keer om wanneer je ziet dat de randjes wat droger zijn.

     

Voedingswaarden

Opdiening grootte 2

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 411kcal
Calorieën van vet 33kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 11g4%
Proteïne 18g36%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Deze mix kan ook in je wafelijzer! Check het recept hier.