Print opties:

Aziatische Viskoekjes

De Aziatische c.q. Thaise keuken is één van mijn favoriete! De smaken zijn pittig, vol en fris. Deze koekjes zijn lekker als snack, in een salade of toch op een broodje als visburger.

Leef je uit!

Kookmethode
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 10 10 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 320
Beschrijving

Deze viskoekjes zouden ook prima door kunnen voor 'burgers'. Maak ze zo groot of klein als je wilt. Het hele gerecht is laag in Kcal en hoog in eiwit.

Ingrediënten voor drie viskoekjes
  • 175 grammen witvis (bv. pangasius)
  • 1 ei
  • 2 lente-ui
  • 10 grammen maismeel
  • 10 grammen kokosmeel
  • 0.5 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepels sojasaus
Bereiding
  1. Hak de vis en lente-ui in fijne stukjes. Meng dit met alle overige ingrediënten, behalve het kokosmeel.

    Vorm 3 koekjes uit de mix en dip deze rondom in de kokosmeel zodat ze allemaal een mooi laagje krijgen.

    Bak de burgers aan beide zijden mooi bruin en gaar in een koekenpan.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 3

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 320kcal
Calorieën van vet 13kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 1g1%
Proteïne 38g76%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Witvis klinkt lekker vaag eh. Ik pakte voorheen meestal pangasius, maar heek of kabeljauw is nog lekkerder.