Bij de geur van vers gebakken brood loopt het water al snel in mijn mond. Met deze kleine Focaccia idem.
Ik heb bijna nooit vers brood in huis, maar met dit recept maak ik het binnen een paar minuten. Het recept kan ook zonder de kaas gemaakt worden, maar ik vond die versie een stuk minder lekker.
Deze snelle focaccia vind ik perfect voor de lunch of bij een onverwachte borrel. Snel op tafel en gruwelijk lekker.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix eerst de smeerkaas, ei en kwark samen in een kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe.
Meng dit tot een plakkerig geheel.
Vorm een langwerpig brood uit het beslag op een bakplaat met bakpapier.
Strooi nu wat rozemarijn en olijfolie over het brood
Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk is gekleurd.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 1
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Wissel het soort kruiden af of voeg wat olijven toe aan het beslag. Smullen