Print opties:

Focaccia met kwark

Bij de geur van vers gebakken brood loopt het water al snel in mijn mond. Met deze kleine Focaccia idem.

Ik heb bijna nooit vers brood in huis, maar met dit recept maak ik het binnen een paar minuten. Het recept kan ook zonder de kaas gemaakt worden, maar ik vond die versie een stuk minder lekker.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 20 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 1
Calorieën 411
Beschrijving

Deze snelle focaccia vind ik perfect voor de lunch of bij een onverwachte borrel.  Snel op tafel en gruwelijk lekker.

Ingrediënten voor 1 focaccia
  • 70 grammen magere kwark
  • 1 ei
  • 60 grammen bloem
  • 15 grammen smeerkaas (Ik gebruikte 1 la vache qui rit puntje)
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1/2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 eetlepels olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

    Mix eerst de smeerkaas, ei en kwark samen in een kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe. 

    Meng dit tot een plakkerig geheel.

    Vorm een langwerpig brood uit het beslag op een bakplaat met bakpapier.

    Strooi nu wat rozemarijn en olijfolie over het brood

    Bak het  brood 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk is gekleurd.

    Wacht heel even met het aansnijden van het brood tot deze iets is afgekoeld.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 411kcal
Calorieën van vet 14kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 49g17%
Proteïne 22g44%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wissel het soort kruiden af of voeg wat olijven toe aan het beslag. Smullen