Focaccia met kwark

Even snel een vers gebakken broodje maken. Even snel zei je?! Ja echt!
pinit

Bij de geur van vers gebakken brood loopt het water al snel in mijn mond. Met deze kleine Focaccia idem.

Ik heb bijna nooit vers brood in huis, maar met dit recept maak ik het binnen een paar minuten. Het recept kan ook zonder de kaas gemaakt worden, maar ik vond die versie een stuk minder lekker.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Kooktijd 20 min Porties: 1 Calorieën: 411

Beschrijving

Deze snelle focaccia vind ik perfect voor de lunch of bij een onverwachte borrel.  Snel op tafel en gruwelijk lekker.

Ingrediënten voor 1 focaccia

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

    Mix eerst de smeerkaas, ei en kwark samen in een kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe. 

    Meng dit tot een plakkerig geheel.

    Vorm een langwerpig brood uit het beslag op een bakplaat met bakpapier.

    Strooi nu wat rozemarijn en olijfolie over het brood

    Bak het  brood 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk is gekleurd.

    Wacht heel even met het aansnijden van het brood tot deze iets is afgekoeld.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 411
Calorieën van vet 14
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 49g17%
Proteïne 22g44%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wissel het soort kruiden af of voeg wat olijven toe aan het beslag. Smullen

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *