Print opties:

Glutenvrije pompoen muffins

Na alle heerlijkheid van de afgelopen maand zijn deze pompoen muffins een welkome snack. Je zoete trek (verslaving) door alle genuttigde suikers uit december wordt hier zeker mee gestild.

Glutenvrij, vol pompoen, kruidig en gezoet met esdoornsiroop. Helemaal lekker.

Voor de oplettende kijker. 

Ja, dit is het recept voor de carrot cake taart en muffins... maar dan met pompoen. :)

Het recept voor de glutenvrije carrot cake muffins vind je hier. 

En de glutenvrije carrot cake taart vind je hier.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 30 30 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 8
Calorieën 150
Beschrijving

Deze glutenvrije pompoen muffins zijn lekker vol van smaak. De rozijnen en noten kunnen weggelaten worden. Dit scheelt een hoop in de kcal, maar de muffins missen dan wel wat body.

Ingrediënten voor 8 glutenvrije pompoen muffins
  • 60 grammen amandelmeel
  • 30 grammen kokosmeel
  • 1 theelepels baking soda
  • 1/2 theelepels zout
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1/2 theelepels vijfkruidenpoeder (of vervang voor wat gember(poeder))
  • 200 grammen pompoen (fijn gehakt/geraspt)
  • 3 ei
  • 30 grammen kokosolie
  • 30 grammen ahornsiroop (esdoornsiroop/maple syrup of honing)
  • 1 theelepels vanille aroma
  • 20 grammen pecannoten
  • 40 grammen rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 graden.

    Meng eerst alle droge ingrediënten samen in een kom. Dit zijn het amandelmeel t/m het vijfkruidenpoeder.

    Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg hier de eieren, vanille en maple/esdoornsiroop aan toe.
    Breng de twee mengsels samen en roer dit kort tot een geheel ontstaat.

    Voeg als laatste de rozijnen, noten en fijn gehakte pompoen toe.

    Spray een siliconen-muffinvorm in met wat bakspray of bekleed de cupjes met bakpapier. Verdeel het beslag in de vorm[jes en druk het een beetje plat met een spatel.

    Bak de muffins 30-35 minuten in de oven.

    De muffins zijn gaar wanneer je er een satéprikker inprikt en deze er schoon uitkomt.

    Laat de muffins even (+/- 5 minuten) in de vorm[jes afkoelen. Haal ze hierna uit de vorm en laat ze wat uitdampen op een bakrooster.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 8


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 150kcal
Calorieën van vet 11kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 9g3%
Proteïne 6g12%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Voor de oplettende kijker. 

Ja dit is het recept voor de carrot cake taart en muffins... maar dan met pompoen. 

Het recept voor de glutenvrije carrot cake muffins vind je hier. 

En de glutenvrije carrot cake taart vind je hier.