Print opties

Kipsalade met pesto en courgette

Kookmethode
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 10 min Totale tijd: 10 minuten
Calorieën 390
Beschrijving

Heb je de tijd? Snij de courgette in plakken en leg deze even op de grill. Iets minder tijd? Gooi plakken courgette op de heetste temperatuur 15 minuten in de oven.

Geen tijd? Courgette kan ook makkelijk rauw (als courgettie) door de salade.

Ingrediënten voor één portie salade
  • 100 grammen gerookte kip
  • 150 grammen courgette
  • 150 grammen snoeptomaatjes
  • 40 grammen gemengde sla (of rucola melange)
  • 10 grammen pijnboompitten
  • 10 grammen rode ui
  • 15 grammen pesto (voor de dressing)
  • 50 grammen cottage cheese (voor de dressing)
  • 1 theelepel balsamicoazijn (voor de dressing)
  • snuf zout (naar smaak)
  • zwarte peper (naar smaak)
Bereiding
  1. Snij de gerookte kip, tomaatjes, courgette en ui in stukjes.

    Mix de ingrediënten voor de dressing samen en rooster de pijnboompitjes in een droge pan.


    Neem een diep bord en leg hier een flinke bodem sla in gevolgd door alle andere ingrediënten.

    Naar smaak wat extra zout, peper, pesto en/of balsamicoazijn toevoegen.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 390
Calorieën van vet 17
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 18g6%
Proteïne 36g72%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Een aantal variaties voor in dit recept:

    • Kip vervangen door uitgebakken spekjes/bacon
    • Courgette vervanger door broccoli
    • Rode pesto i.p.v. groene pesto
    • Gedroogde tomaatjes i.p.v. de cherrytomaten
    • Voeg wat gekookte pasta of quinoa toe.