Dit recept komt in basis van de MR. Inmiddels 9 jaren en veel verbeteringen verder is dit mijn editie. Koolhydraatarm, maar vol met eiwitten en groente.
In mr. edition ging enkel wat rucola, veel pasta en 1 pot pesto, waarna het potje vervolgens ook nog werd gevuld met olijfolie (deels) om alle pesto uit het potje te krijgen…
Kipsalade met pesto en courgette
Beschrijving
Heb je de tijd? Snij de courgette in plakken en leg deze even op de grill. Iets minder tijd? Gooi plakken courgette op de heetste temperatuur 15 minuten in de oven.
Geen tijd? Courgette kan ook makkelijk rauw (als courgettie) door de salade.
Ingrediënten voor één portie salade
Bereiding
-
Snij de gerookte kip, tomaatjes, courgette en ui in stukjes.
Mix de ingrediënten voor de dressing samen en rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
Neem een diep bord en leg hier een flinke bodem sla in gevolgd door alle andere ingrediënten.Naar smaak wat extra zout, peper, pesto en/of balsamicoazijn toevoegen.
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 390kcal
- Calorieën van vet 17kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 18g6%
- Proteïne 36g72%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Een aantal variaties voor in dit recept:
-
- Kip vervangen door uitgebakken spekjes/bacon
- Courgette vervanger door broccoli
- Rode pesto i.p.v. groene pesto
- Gedroogde tomaatjes i.p.v. de cherrytomaten
- Voeg wat gekookte pasta of quinoa toe.