Kipsalade met pesto en courgette

Het gaat mee op reis, in de koeltas naar een warme stranddag of een extra portie voor mee naar werk. Toch gezond, maar geen zin om echt te koken..? Genoeg redenen te bedenken om dit weer te eten.
pinit

Dit recept komt in basis van de MR. Inmiddels 9 jaren en veel verbeteringen verder is dit mijn editie. Koolhydraatarm, maar vol met eiwitten en groente.

In mr. edition ging enkel wat rucola, veel pasta en 1 pot pesto, waarna het potje vervolgens ook nog werd gevuld met olijfolie (deels) om alle pesto uit het potje te krijgen…

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Calorieën: 390

Beschrijving

Heb je de tijd? Snij de courgette in plakken en leg deze even op de grill. Iets minder tijd? Gooi plakken courgette op de heetste temperatuur 15 minuten in de oven.

Geen tijd? Courgette kan ook makkelijk rauw (als courgettie) door de salade.

Ingrediënten voor één portie salade

Bereiding

  1. Snij de gerookte kip, tomaatjes, courgette en ui in stukjes.

    Mix de ingrediënten voor de dressing samen en rooster de pijnboompitjes in een droge pan.


    Neem een diep bord en leg hier een flinke bodem sla in gevolgd door alle andere ingrediënten.

    Naar smaak wat extra zout, peper, pesto en/of balsamicoazijn toevoegen.

Voedingswaarden

Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 390kcal
Calorieën van vet 17kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 18g6%
Proteïne 36g72%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Een aantal variaties voor in dit recept:

    • Kip vervangen door uitgebakken spekjes/bacon
    • Courgette vervanger door broccoli
    • Rode pesto i.p.v. groene pesto
    • Gedroogde tomaatjes i.p.v. de cherrytomaten
    • Voeg wat gekookte pasta of quinoa toe.

Heb jij dit recept gemaakt?