Dit heerlijke mengelmoesje heeft de mr. bedacht. Het scoort hoog op vele belangrijke doordeweekse pijlers; snel, makkelijk, smaakvol en weinig afwas.
Mijn ‘gezondere versie vind je op deze pagina; de Kipsalade met pesto en courgette, maar die doet er nu even niet toe.


Pesto pastasalade
Beschrijving
Vooral met het soort pesto kun je het verschil maken. De houdbare potjes uit de supermarkt vind ik niet heel boeiend... Zelf pesto maken is natuurlijk het lekkerst.
Ik pak meestal een bakje verse pesto van de Lidl, erg lekker! #lidlfangirl
Ingrediënten voor vier porties pesto pastasalade
Bereiding
-
Kook de pasta volgend de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water.
Terwijl dit kookt snij je de kip, tomaten en mozzarella in blokjes.
Giet de pasta af en voeg alle pesto toe aan de pan gekookte pasta.
Roer alle pesto door de pasta.
Voeg vervolgens de kip, tomaten en mozzarella toe.
Roer als laatste de rucola door de pan.
That's all! Kan het nog makkelijker?
Dit gerecht is zowel warm als koud heerlijk!
Voedingswaarden
Opdieningen 4
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 478kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 45g15%
- Proteïne 28g57%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Deze makkelijke mix leent zich geweldig voor allerlei variaties. Een paar ideeën:
- ringetjes rode ui of gebakken pijnboompitten toevoegen
- vervang de kip voor een blikje tonijn
- voeg wat olijven toe
- vervang de groene pesto voor rode pesto