Print opties:

Magioni Garlic Bread

Op Instagram maak ik er geen geheim van dat ik dol ben op de Magioni pizzabodems. Ideaal als snelle avondmaaltijd , bij de borrel en ook geregeld een lekkere thuiswerk-lunch. Deze bodems zijn niet alleen als pizza perfect, dit lekkere knoflookbrood vind ik geweldig!!!

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 mins Kooktijd: 10 10 mins Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 645
Beschrijving

Waar een normale pizza als snel de 1000 kcal aantikt is een magioni pizzabodem slechts 433 kcal. Voor dit knoflookbrood kies ik bewust voor olijfolie en (vette) normale kaas. 30+ kaas smelt voor geen meter.. ;) en dat lekkere smeuige effect willen we natuurlijk wel voor ons knoflookbommetje. 

Ingrediënten voor één Garlic Bread
  • 1 Magioni pizzabodem (bloemkoom of courgette)
  • 3 teen knoflook
  • 25 grammen zuivelspread
  • 25 grammen kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bieslook (vers gehakt of gedroogde kruiden)
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 220 graden, heteluchtstand.

    Neem een kommetje en doe hier de fijn geperste tenen knoflook, olijfolie en zuivelspread in. Prak en mix even tot een egale pasta.

    Smeer de Magioni bodem in met de knoflookspread.

    Rasp de kaas oven de bodem en strooi de bieslook over het geheel.

    Leg het knoflookbrood op een rooster in het midden van de oven en bak de bodem +/- 10 minuten.

    Ieder oven is anders, het brood is klaas wanneer de randjes lichtbruin zijn en de kaas volledig gesmolten.

    Ik eet de bodem graag met wat koriander, augurk en rode uitjes.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 645kcal
Calorieën van vet 24kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 81g27%
Proteïne 23g46%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Natuurlijk kun je dit  knoflookbrood ook met 30+ kaas maken, maar eerlijk is eerlijk, dat is een stuk minder lekker.