Op Instagram maak ik er geen geheim van dat ik dol ben op de Magioni pizzabodems. Ideaal als snelle avondmaaltijd , bij de borrel en ook geregeld een lekkere thuiswerk-lunch. Deze bodems zijn niet alleen als pizza perfect, dit lekkere knoflookbrood vind ik geweldig!!!
Magioni Garlic Bread
Beschrijving
Waar een normale pizza als snel de 1000 kcal aantikt is een magioni pizzabodem slechts 433 kcal. Voor dit knoflookbrood kies ik bewust voor olijfolie en (vette) normale kaas. 30+ kaas smelt voor geen meter.. ;) en dat lekkere smeuige effect willen we natuurlijk wel voor ons knoflookbommetje.
Ingrediënten voor één Garlic Bread
Bereiding
-
Verwarm de oven op 220 graden, heteluchtstand.
Neem een kommetje en doe hier de fijn geperste tenen knoflook, olijfolie en zuivelspread in. Prak en mix even tot een egale pasta.
Smeer de Magioni bodem in met de knoflookspread.
Rasp de kaas oven de bodem en strooi de bieslook over het geheel.
Leg het knoflookbrood op een rooster in het midden van de oven en bak de bodem +/- 10 minuten.
Ieder oven is anders, het brood is klaas wanneer de randjes lichtbruin zijn en de kaas volledig gesmolten.
Ik eet de bodem graag met wat koriander, augurk en rode uitjes.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 645kcal
- Calorieën van vet 24kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 81g27%
- Proteïne 23g46%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Natuurlijk kun je dit knoflookbrood ook met 30+ kaas maken, maar eerlijk is eerlijk, dat is een stuk minder lekker.