Een heerlijk en snel kaas-uienbrood. Ideaal als borrelsnack of als extraatje bij de soep. Dit brood heb je met een halfuurtje al op tafel.
Eerder maakte ik al de Focaccia met kwark en smeerkaas.
Nu voor bij de borrel! Een lekker kaas-uienbrood op basis van kwark.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ui in halve ringen en bak deze op een zacht vuurt glazig en zacht. Zet de gebakken ui even aan de kant.
Mix eerst de helft van de kaas, ei en kwark samen in een kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten en kruiden toe.
Meng dit samen met de helft van de uien tot een plakkerig geheel. Vorm een langwerpig brood uit het beslag op een bakplaat met een vel bakpapier.
Schep rest van de gebakken ui over het midden van het brood en strooi alle overgebleven kaas hierover.
Bak het brood 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk is gekleurd.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 8
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Wat variatie?! Wissel de kaas in voor geitenkaas of vervang de kerrie voor andere kruiden, bijvoorbeeld rozemarijn.