Kaas-uienbrood met kwark

Heerlijk voor op de borrelplank of als extraatje bij de soep.
pinit

Een heerlijk en snel kaas-uienbrood. Ideaal als borrelsnack of als extraatje bij de soep. Dit brood heb je met een halfuurtje al op tafel.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Kooktijd 20 min Porties: 8 Calorieën: 105

Beschrijving

Eerder maakte ik al de Focaccia met kwark en smeerkaas.

Nu voor bij de borrel! Een lekker kaas-uienbrood op basis van kwark.

Ingrediënten voor 1 kaas-uienbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

    Snij de ui in halve ringen en bak deze op een zacht vuurt glazig en zacht. Zet de gebakken ui even aan de kant.

    Mix eerst de helft van de kaas, ei en kwark samen in een kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten en kruiden toe. 

    Meng dit samen met de helft van de uien tot een plakkerig geheel. Vorm een langwerpig brood uit het beslag op een bakplaat met een vel bakpapier.

     

    Schep rest van de gebakken ui over het midden van het brood en strooi alle overgebleven kaas hierover.

    Bak het  brood 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk is gekleurd.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 8


Hoeveelheid per portie
Calorieën 105
Calorieën van vet 3
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 13g5%
Proteïne 6g12%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wat variatie?! Wissel de kaas in voor geitenkaas of vervang de kerrie voor andere kruiden, bijvoorbeeld rozemarijn. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *