Print opties:

Wafels met bloemkool

Deze bloemkool wafels zijn perfect voor de hartige snack trek.

De Carrot Cake Protein Waffels zijn absoluut mijn favoriet. Voor de hartige trek heb ik ook broccoli-versie. (binnekort op mijn website)

Deze editie met bloemkool bevat iets meer eiwit, maar is verder lekker basic. Heerlijk met wat pittige tomatensaus, kerrie en cottage cheese.

Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 15 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 230
Beschrijving

Als stevig ontbijt of voor de lunch maar ik geregeld een dubbele portie. De keukenmachine doet het werk en jij hoeft alleen maar wat kruiden te kiezen.

Ik pak graag wat kerriepoeder, maar lekker basic met wat zout en peper is ook top!

Ingrediënten voor 2 bloemkoolwafels
  • 100 grammen bloemkool
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 30 grammen havermout
  • 1/4 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 1/2 theelepels kerrie (kruidenpoeder)
Bereiding
  1. Hak de bloemkool in stukjes en doe deze samen met het alle andere ingrediënten voor de wafels in een keukenmachine. Mix tot je geen stukjes meer ziet.

    Spray het hete wafelijzer in en bak de wafels in ongeveer af.

    Spray/ vet het ijzer goed in om te voorkomen dat de waffels blijven plakken.

    De wafels zijn gaar als er geen stoom meer van het ijzer af komt. Dit duurt zeker 10 minuten.
    Met deze mix maak ik 2 wafels.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 230kcal
Calorieën van vet 7kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 21g8%
Proteïne 17g34%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

De voedingswaarde zijn zonder toppings. Ik eet deze wafels graag met wat kaas en pittige saus.